14 de juny 2018

COMUNICAT DE SOARPAL EN SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE NICARAGUA I AL SEU “GOBIERNO DE RECONCILIACIÓN Y UNIDAD NACIONAL”


Analitzant el procés de desestabilització social, política i econòmica, que s’està produint a Nicaragua des de mitjans d’abril, promogut per actors interns i externs, amb la finalitat de desligitimar la victòria electoral del FSLN del mes de novembre del 2016 i enderrocar, mitjançant mètodes violents, al Cro. Presidente Daniel Ortega i al Gobierno  de Reconciliación y Unidad Nacional, SOARPAL – Solidaritat Arbúcies Palacagüina,

FA LA SEGÜENT DECLARACIÓ:

Condemnem i deplorem els actes de violència promoguts per la dreta més reaccionària amb el suport d’agents externs, que han ocorregut a Nicaragua  i que han causat desenes de morts i de ferits.
Expressem el nostre condol més sincer a les víctimes de la violència així com la nostra solidaritat  i suport a les famílies i a tot el poble de Nicaragua.

Expressem el nostre total suport al GRUN pel seu compromís continuat en pro de la pau i la democratització de Nicaragua des del 2006 i fins avui, així com per la seva lluita pel benestar del poble sobretot en els sectors més empobrits, després d’anys de governs neoliberals atents només als interessos de l’oligarquia , que des del 1990 fins el novembre del 2006 varen privatitzar tot el sector energètic i de comunicacions, van desmantellar l’educació i la sanitat pública i l’INSS (argument per l’inici del procés de desestabilització) deixant a tot el país en la pobresa.

Denunciem la intervenció (ahir manu militar, avui amb mitjans més subtils) continuada de l’imperialisme contra la sobirania dels pobles de “Nuestra Amèrica” (Brasil, Veneçuela, Cuba, Bolívia, Nicaragua....) que lluiten per construir models econòmics i socials més justos i democràtics, basats en la solidaritat, una millor distribució de la riquesa  i amb participació popular en la presa de decisions.

Així, doncs, volem fer una crida a tots els sectors democràtics del nostre país que donin suport al poble de Nicaragua i al seu govern legítim, en la seva lluita per la pau i la democràcia i per la defensa de la seva sobirania nacional.

Visca el dret a l’autodeterminació dels pobles !!!
Visca la solidaritat internacional !!!
Nicaragua no està sola !!!                                                                  Arbúcies, 4 de juny de 2018

DOCUMENTAL 25 ANYS D'AGERMANAMENT

CARLOS MEJIA GODOY CANTA EL CRISTO DE PALACAGÜINA A ARBÚCIES