3 de jul. 2018

JORNADA 32 ANYS D'AGERMANAMENT ARBÚCIES PALACAGÜINA

Nicaragua vol la pau



SOARPAL encara la commemoració del 32è aniversari de l’Agermanament Arbúcies-Palacagüina enmig d'un greu conflicte a Nicaragua. Donada la situació, l'entitat ha decidit suspendre la 33a Brigada Solidària entre el municipi de La Selva i el nicaragüenc, i orienta l'activitat del dissabte 14 de juliol a Arbúcies, cap al debat i la reflexió sobre les causes del conflicte actual, amb la jornada "Nicaragua quiere la paz".
I és que des del 18 d’abril passat el país viu una confrontació social i política que ha causat més de 200 morts i ha produït la distorsió de la vida quotidiana dels nicaragüencs.La situació ha obligat a suspendre la brigada solidària prevista per aquest estiu, i també s'ha hagut de programar una visita a Palacagüina, que no estava prevista abans del conflicte.
El programa d'actes previstos per al dissabte 14 de juliol a Arbúcies és el següent:
>>>EXPOSICIÓ 32 anys d’Agermanament A la plaça de la Vila durant tot el dia
>>>Jornada NICARAGUA QUIERE LA PAZ Espai de reflexió i debat sobre la situació actual a Nicaragua obert a totes les persones i col·lectius solidaris amb Nicaragua. A l'Hotel d'Entitats (carrer de l’Estenedor, 44) d'Arbúcies de 4 de la tarda a 8 del vespres.
L'objectiu d'aquesta jornada és conèixer de primera mà quines proposte hi ha de cares a recuperar la pau, per part del Gobierno de Reconciliación y Unidad Nacional (GRUN), obrir un debat obert i crítric sobre el conflicte, i recollir propostes per adequar les actuacions solidàries des de Catalunya amb l'objectiu de recuperar la pau. De tot plegat, se n'elaborarà un document amb les conclusions finals de compromís d'acompanyament solidari del procés per la pau.
Programa de la Jornada
  • De 4 a 5 de la tarda: Obertura i ponència a càrrec de l’ambaixador de Nicaragua, Carlos Midence, sobre conjuntura i propostes del GRUNper recuperar la PAU a Nicaragua.
  • De 5 a 6 h de la tarda: Debat obert entre tots els participants.
  • De 6 a 1/4 de 7 h de la tarda: Descans
  • De 1/4 de 7 a 7 h de la tarda: Treball en comissions -agermanaments i comunicació-
  • De 7 a 2/4 de 8 h de la tarda: Redacció de les conclusions.
  • A 2/4 de 8 h de la tarda:Lectura de les conclusions
 > ACTE COMMEMORATIU
a les 8 del vespre, a la plaça dels Bosquerols
  • Parlament de l’ambaixador
  • Lectura del manifest per la Pau
  • Actuació musical
  • Guacamole i “fresquitos

DOCUMENTAL 25 ANYS D'AGERMANAMENT

CARLOS MEJIA GODOY CANTA EL CRISTO DE PALACAGÜINA A ARBÚCIES