11 d’oct. 2013

TROBADA EUROPEA SOLIDÀRIA, EN MARXA

Acaba de començar la TROBADA EUROPEA DE SOLIDARITAT AMB LA REVOLUCIÓ POPULAR SANDINISTA 2013 que se celebra a Arbúcies de l'11 al 13 d'octubre. La convocatòria aplega més de 100 persones procedents de diferents països europeus: Suècia, Dinamarca, Holanda, Suïssa, Austria, Itàlia, Andalusia, Madrid, País Valencià, Euskadi, Catalunya amb el Secretari de relacions
internacionals del FSLN procedent de Managua, Jacinto Suárez.
A les 19:30 d'avui divendres l'Alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha donat la benvinguda acollint els assistents, tot seguit el president de Soarpal (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina), ONG amfitriona, ha agraït que s'escollit Arbúcies i ha encetat les principals línies d'actuació.
Finalment el mestre i pedagog popular Sebas Parra ha fet una intensa pinzellada de la vida del recent traspassat Padre Theo Kholberg, vida que l'ha fet mereixedor de presidir la trobada en la memòria.
Tot seguit Jacinto Suárez ha exposat els elements per iniciar un debat sobre el que la Revolució Popular Sandinista ha assolit després que els seus protagonistes van tornar al govern fa 6 anys escollits democràticament en successives eleccions.
A les 10 de la nit es presenta la novel·la "Correr a ciegas" de Javier Díez Carmona amb un recital de poesia nicaragüenca.
Demà, es farà treball per comissions (Solidaritat i internacionalisme, Agermanaments i Anàlisi i propostes davant l'agressió mediàtica) que clourà amb un plenari per arribar a unes conclusions. Al vespre hi haurà un a taula rodona amb Jacinto Suarez, Joan Josep Nuet i Juan González. Finalment es projectarà el documental sobre la darrera campanya d'alfabetització "La Revolución tiene todas las vocales" de Pep Caballé.

DOCUMENTAL 25 ANYS D'AGERMANAMENT

CARLOS MEJIA GODOY CANTA EL CRISTO DE PALACAGÜINA A ARBÚCIES